טרם ביקורי בסיאול ידעתי שאחד המקומות המשמעותיים עבורי לבקר בהם, הוא ביתו הרשמי וביתו האישי של נשיא קוריאה במשך 74 שנים. בית הנשיא מכונה הבית הכחול Cheong Wa Dae.
בפנג שואי התפיסה היא שכביתו של ראש המדינה כך חיי האנשים החיים בה.
לשמחתי גיליתי "במקרה" שהנשיא החדש, יוק סוק יאול , שנבחר במרץ 2022, ביקש ליצור שינוי ולהעביר את משרד הנשיאות למתחם של משרד ההגנה ביונגסאן.
מתוך החלטה להיות נשיא העם הראשון הוא מבקש לצאת מ"הבית הכחול", הצבע המלאכותי, שהיה סמל לעוצמה אבסולוטית ולמלוכה בשלטון הקוריאני, מבודד, מוקף יערות ואבטחה הדוקה, ולהחזיר את הכוח לעם .
זה אומר שהבית הכחול הוחזר לעם ונפתח לראשונה למבקרים במאי 2022.
ב08:30 בבוקר התייצבתי בין הראשונות לחכות בתור להיכנס עם דרכון. מספר המבקרים מידי יום למקום מוגבל, כולל מספר התיירים, שלא יכולים להזמין מקום דרך האתר.
יצא שנכנסתי לארמון עוד לפני שהגיעו אנשים רבים ויכולתי לחוות את המקום המדהים הזה עם עצמי.
הבית הכחול מכונה כך בשל צבעו הכחול של הגג שהכיל 150,000 אריחים הכחולים ייחודים שנוצרו בעבודת יד . למרות השיפוץ המסיבי של המקום, הגג נותר כחול.
לאורך ההיסטוריה יועצי פנג שואי החשיבו את המקום כחסר מזל לאור העובדה שארבעה מתוך שישה נשיאי של סיאול בהיסטוריה הדמוקרטית ב25 השנים האחרונות נכלאו בשל שערוריות שונות, כולל שחיתות, או מתו בהתאבדות לאחר שעזבו את תפקידם.
ב1968 צבא צפון קוריאה שלח כוחות גדולים לפרוץ למקום, ללא הצלחה. כמעט כל החיילים שנשלחו למבצע נהרגו או התאבדו.
השאלה שהעסיקה רבים היא האם אכן הנשיא בחר לעזוב את המקום בשל שיקולי פנג שואי או תפיסה של חופש? אפשר לנחש שלאור ההשפעה הכה גדולה של הפנג שואי בתרבות הקוריאנית, שתי התשובות נכונות.
הבית הכחול משתרע על פני שטח של 62 דונם וגודלו יותר מפי שלושה מהבית הלבן. הוא כולל בניין משרדים ראשי, משכן נשיאותי ,בית קבלה ממלכתי ואולם עיתונות וכל זה מתקיים בפארק מדהים ביופיו, אחד היפים שראיתי בסיאול. זה המקום שבו נעשים מפגשים מדיניים. ברק אובמה, דונאלד טראמפ, את נשיא סין, האפיפיור ונשיאים רבים אחרים ביקרו במקום
בתמונה: הכניסה לבית הנשיא
מבחינת פנג שואי הבית הכחול יושב למרגלות הר בוקאנסן וצמוד לארמון המרכז שלי סיאול.
מחלוקת על הפנג שואי של המקום קיימת כבר זמן רב . חוקרי פנג שואי טענו בשנות ה90, לאחר הימצאותם של חמישה סלעים חיים לדעתם. שלמרות הרוח, שמביאה הזדמנויות עתידיות ומגיעה מההרים המקיפים את האתר, המקום אינו ראוי כיוון שהוא מקום מגורי קבע של נשמות מתות. אחרים טוענים שהאנרגיה של המקום כל כך משגשגת, שהיא נולדה מחדש ככלכלה העשירית בגודלה בעולם בעשורים שלאחר השחרור ושהבעיות הפוליטיות הנובעות מתאוות בצע אישית לא קשורים למיקום של האתר.
בתמונה- כניסה לבית נשיא המקבל אורחים חשובים מחו'ל
בביקור שערכתי חוויתי אנרגיה מופלאה במקום. הפארק עשיר בעצים ובפרחים מיוחדים ובתוכו זורם נחל נפלא. ציוצי ציפורים נשמעו בשעת בוקר מוקדמת וספסלים הפזורים באתר מאפשרים לנוח וליהנות.
הפנג שואי של המקום מדהים בעיני והוא עונה על העקרונות הקלאסיים של הפנג שואי שכמותם פגשתי בארמונות בסין. ההרים התומכים מצפון והמבואה הפתוחה, היורדת כלפי מטה. המבנה הראשי שצורתו מלבנית שלמה, שאירח נשיאים , יפתח לקהל הרחב ביוני 23 אך יכולתי להציץ פנימה ולמדוד את החזית הדרומית ,180 מעלות דרום 3.
מעונו הפרטי של הנשיא מדהים לא פחות. דרכי הגישה, המבואה המוארת , והשער גילו מעון צנוע יחסית. חדרים מרובעים עם ריהוט פשוט. העורף של המבנה חיבק את המעון עם סלע ענק ובחזית פארק מדהים.
בתמונה – גינת ירק סמוך לבית הפרטי של הנשיא
שיטת ה"כוכבים המעופפים" בוודאי תוכל להראות איך האנרגיה של האתר השתנתה בכל פעם שהאתר שופץ ונבנה מחדש, בדומה לשינויים שחווה הארמון הראשי בכל פעם שנהרס ונבנה מחדש.
חשוב לראות שהפנג שואי מתבסס על מיקום המבנה בשטח וכל השיטות האחרות תלויות מקום וזמן הן משניות, למרות שרבים המתבססים בעיקר עליהם חסרי גישה ומושג לגבי עקרונות הליבה של הפנג שואי.
בתמונה השביל המוביל לבית הפרטי של הנשיא
על המעבר של הנשיא למשכן החדש ביונגסאן נאמר ש" יונגסאן היא נקודה מבורכת, פתוחה ומוקפת בהרים עדינים . זו פיסת אדמה צנועה מאין כמוה אך משמחת בהשוואה לבית הכחול" .
המיקום החדש , הפנה את הזרקור לפנג שואי של אזור האנם דונג ולהשפעה המסורתית החיה של הפנג שואי.
פוליטיקאים מכל צדדי הקשת הפוליטית מייחסים חשיבות למיקום קיברי ההורים לפני בחירות מרכזיות, שיש להם. לפי התפיסה המיקום יכול להשפיע על התוצאה. ידוע שהנשיא המנוח וחתן פרס נובל קים דייג'ונג העתיק את מקום הקבורה של הוריו וזגם זכה בנשיאות ב1997.
בתמונה ה"צב" של ביתו הפרטי של הנשיא
אזור זה הוא מהיוקרתיים שיש בסיאול, בעלי סמסונג, נשיא יונדאי ונשיא לוטה ועוד בעלי עסקים עשירים בקוריאה מיקמו את הבית שלהם באזור. מי שמכיר את השיר "גנגהם סוטייל" , הוא החלק העשיר של סיאול אזור בין נאמסם ,ההר שמדרום למרכז העיר סיאול ונהר האן החוצה את הבירה. אין ספק שכמו שחוויתי את סיאול ..זו רק התחלה של התפתחות מהירה במדינה המשלבת מסורת עתיקה בטכנולוגיה מודרנית.
לקריאת פוסט פנג שואי בסיאול חלק א
טריילר לסרט קוריאני- משנת 2018 בשם "פנג שואי" -מראה על חשיבות הפנג שואי בקוריאה